4.11.2011

Ensikokemukset macbookista

Toimitus oli todella nopea, siinä kesti ainoastaan muutama työpäivä, vaikka paketti taisi tulla ulkomailta asti.
Kun laturin laittoi kiinni ja koneen päälle niin vastaan tuli ihan samanlaiset peruskysymykset kuin windowsia ja linuxia asentaessa. Erona oli puhuva ääniapu (voice over keys) jonka laitoin päälle, mutta pois sitä ei enää meinannutkaan saada. Tästä jäi hieman epäselväksi että oliko ominaisuus tarkoitettu pelkästään näkövammaisille, vai voisiko sitä hyödyntää ihan muutenkin.


Kone toimii nopeasti ja on hiljainen. Painokin on miellyttävä verrattuna edelliseen kannettavaan. Käyttöönotto sujui helposti, mutta youtubesta sai kyllä katsoa videon jos toisenkin että pääsi alkuun käytössä.

Parhaimpana ominaisuutena on ehkä tuo touchpad joka tukee hyvin erinäköisiä eleitä. mm. 2 sormen vieritys, 3sormen ikkunan liikutus ja koon muutos (piti kytkeä erikseen päälle) ja parhaimpina on nuo neljän sormen eleet, joilla saa vaihdettua muutamalla eri tavalla aktiivista ikkunaa tai selattua toiseen täyden ruudun ikkunaan. Huomion arvoista on myös että win-koneissa touchpad-rullaus tehdään ikään kuin selaimen oikean reunan palkkia vetämällä, eli kun vedät alas, sivun sisältö liikuu ylöspäin. Apple taas ehdottaa päinvastaista "kosketusnäyttöjen" tekniikkaa jolla tartutaan ikään kuin itse sisältöön kiinni ja vedetään sitä alaspäin. Vaatii totuttelua, mutta ominaisuus jäi tällä haavaa päälle.

Negatiivisena puolena täytyy sanoa että joka paikassa on todella vähän säätömahdollisuuksia.

Kysymysmerkiksi jäi, että miten saisi tehtyä työpöydälle kuvakkeen ns. "omaan tietokoneeseen"

Video käynnistymisestä ja touchpad-eleistä:  http://www.youtube.com/watch?v=4ER9G4WnxP4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti