2.11.2011

Macbookin valinta ja tilaus kaupasta yritykselle

Pitkään piti pohtia että sopisiko asiakaskäynneille ja koodaamiseen paremmin Macbook Air vaiko Macbook Pro. Air olisi todella kevyt, veisi vähän virtaa ja olisi hiljainen ja nopea SSD:n ansiosta. Pro taas olisi kestävämpi, tehokkamman prosessorin ansiosta nopeampi kääntämään ohjelmia ja paremmat liitännät ja enemmän tilaa. Toki katu-uskottavuus kärsii, koska ulkomuoto ei ole niin cool. Tärkeä on myös huomata että jos "iso" kannettava painaa 2kg ja pieni 1,3kg, niin siltikin tuon "ison" mallin paino on todella pieni käytännössä (13-tuumaisena) Nykyisen, vuodelta 2005 olevan Acerläppärin rinnalla 2kg tuntuu kovinkin pieneltä...

Päädyin siis kestävämpään ratkaisuun ja tilasin Macbook pron, siitä kun sattui tulemaan juuri uusi nopeampi malli, vaikka Macrumors-sivuston laskuri epäili että päivitystä ei tulisi vielä pariin sataan päivään. Suomalaisissa verkkokaupoissa uuden 2,4GHz mallin toimitusaika oli 2-4 viikkoa, eli suomennettuna "tuntematon", eikun suoraan Applen omaan verkkokauppaan.

Tilauksen söhläsin aluksi tekemällä Apple-ID:n ja tilaamalla koneen yksityisenä, mutta sitten luin Hopeisesta omenasta että tilauksen voisi tehdä soittamalla yritykselle ja saisi mahdollisesti alennusta ja verovähennyksen. Puhelulla ja parilla sähköpostilla asia selvisi, eikä tilausprosessissa tarvittu edes luottokorttia. Ulkomaille tilisiirtoa ei tarvinnut tehdä, vaan ihan Nordean tilille suomessa. Taisi se Apple-ID olla myös turha tuossa tilausvaiheessa, mutta myöhemmin sitä varmasti tarvitaan. Alv-vähennyskelpoisuus jäi vielä vähän epäselväksi, mutta selviää varmasti myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti