1.4.2012

Apple Developer

Jotta ohjelmia saisi joskus myytäväksi asti, tulee olla Apple Developer. Erikoista sinänsä että tuohon vaaditaan yrityksen dokumenttien faksaamista Applelle, pdf-tiedostojen lähettäminen ei käy. Ei siinä mitään mutta Suomessa nuo digitaaliset kaupparekisterin järjestelmät ovat niin hienoja että sieltä tarkastaminen kävisi varmasti paljon helpommin kuin fakseja lukemalla. Ymmärrettävää toki on ettei muissa maissa tuollaisia nettiportaaleja ole ja faksikin saattaa olla (vielä) harvinaisuus.

Oikeanlainen dokumentti taisi muistaakseni maksaa prh:lta tilattuna n. 40 euroa. Koitin tietenkin säästää rahaa ja lähettää niitä "digitaalisia" versiota, mutta ne eivät käyneet. Tärkeintä oli että Oy:n oikeutetut nimenkirjoittajat ovat mainittuna dokumenteissa.

Kun developer-hakemus oli maksettu ja odottelujakson jälkeen hyväksytty toisessa päässä, niin oli pankkitietojen yms. syöttö. Erikoinen tilinumero aiheutti tässä vaivaa ja aiheuttaa vieläkin. Järjestelän tarkistusmekanismit ovat niin tarkkoja että eivät hyväksy oikeaa tilinumeroa millään. Kyseessä on siis nordean tili jonka loppuosan pituus on vain kuusi numeroa koska etunollat jätetään vanhasta mallista pois mutta iban-muodosta ei. Lomakkeessa pääsi eteenpäin ainoastaan lisäämällä pankkitilinumeron alkuun nollia ja poistamalla viimeisen numeron. 123456 -> 0012345. Asiakaspalvelu ei jaksanut vastata muuta kuin että syötä tilinumero oikein etunollia lisäämällä. Tätähän se järjestelmä ei juurikaan hyväksynyt. Sopii toivoa että mahdolliset tilitykset joskus tulevat perille asti.

Sitten pääsikin jo ensimmäisen ohjelman valmisteluun. Miten siis saada omaan ohjelmaan virallinen julkaisusertifikaatti, eli Release certificate ?
Helppo ja toimiva ohje löytyy osoitteesta http://www.makeuseof.com/tag/submit-app-itunes-app-store/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti